Wysłany: 2006-04-12, 22:06 malamuta zamienię na psa stróżującego...
...i niestety to nie jest żart a ogłoszenie z sieci:
Jakiś czas temu wzięłam ze schroniska Alaskana Malamuta 3 letniego samca.Pies jest przecudowny.Zna podstawowe komendy i się słucha.Wesoły przyjacielski lagodny dla ludzi i suk-gorzej z większymi samcami.I wlasnie w tych cechach jest problem.Pies miał być do stróżowania jednak kompletnie się do tego nie nadaje.Nie ma w nim za grosz agresji do ludzi.Pies tylko i wyłącznie do domu z ogródkiem.Przy okazji ogłoszenia jeżeli ktoś w pobliżu gdańska ma do oddania psa do stróżowania bardzo pilnie proszę o kontakt!!!
Pozdrawiam
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Jako, że nie mogę edytować swojej wypowiedzi - tak nawiasem: ciekawe dlaczego - dopisuję:
ukryte zostały tylko namiary na genialną autorkę ogłoszenia
Wysłany: 2006-04-12, 22:36
To co ci ludzie którzy brali tego psa nie wiedzieli jaka jest tych psow natura i jake sa dla ludzi naprawde brak słów dla kogos takiego. Bez komentarza
Znak zodiaku: rak Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Kwi 2005 Posty: 1205 Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-13, 07:58
zelus31 napisał/a:
To co ci ludzie którzy brali tego psa nie wiedzieli jaka jest tych psow natura i jake sa dla ludzi naprawde brak słów dla kogos takiego. Bez komentarza
no niestety takich ludzi jest wiekszość...
pewnie jeszcze kupili sobie tą tabliczkę z allegro z wizerunkiem Am i tekstem - "uwaga ja tu pilnuję"
_________________ ANIMAL IS YOUR BIGGEST FRIEND DON'T LET HIM SUFFER
ehhhh .. noram już ostanio ... nie wiem czy wiecie na lotnisku w gliwicach odbywaj sie szkolenia psów ... I tam taki koleś szkoli psa SH na psa obronego ... hehe najlepsze jest to ze jak instrktor mu mówi ze jak troche popracuje to mu sie uda ... ale pies jest innego zdania ..co ich spotykam to pies tylko coraz bardziej uczy sie jak go unikać i polować na myszy ;]......ludzie to tragedia i coraz bardziej robią sie głupsi ... kiedyś sie z tego siemałęm ale teraz już trza tylko
_________________ Wilki
Skowyt cierpienia
wielkiego zmęczenia.
Znak zodiaku: byk Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Kwi 2006 Posty: 433 Skąd: k/Warszawy
Wysłany: 2006-04-13, 10:11
No wiesz, jest więcej takich, np takie ogłoszonko z 12.04.2006:
"Sytuacja zmusza nas do oddania cudownej ,wesołej ,przyjacielskiej,kochającej dzieci suni siberian husky.Nanga jest niespotykanej wilczastej maści i ma dwukolorowe oczy.Końcem marca skończyła rok,ma wszystkie szczepienia aktualne,jest regularnie odrobaczana.Biega w zaprzęgu,chętnie ciągnie sanki,narty,łyzworolki. Jest bardzo łagodnego usposobienia. Proszę,żeby ją ktoś pokochał,tak jak my. Dziękuję"
Ciekawe jaka sytuacja.... może piesek zaczął robić swoje?
Znak zodiaku: rak Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Kwi 2005 Posty: 1205 Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-13, 11:19
Aylin napisał/a:
No wiesz, jest więcej takich, np takie ogłoszonko z 12.04.2006:
"Sytuacja zmusza nas do oddania cudownej ,wesołej ,przyjacielskiej,kochającej dzieci suni siberian husky.Nanga jest niespotykanej wilczastej maści i ma dwukolorowe oczy.Końcem marca skończyła rok,ma wszystkie szczepienia aktualne,jest regularnie odrobaczana.Biega w zaprzęgu,chętnie ciągnie sanki,narty,łyzworolki. Jest bardzo łagodnego usposobienia. Proszę,żeby ją ktoś pokochał,tak jak my. Dziękuję"
Ciekawe jaka sytuacja.... może piesek zaczął robić swoje?
jeśli spotykasz takie ogłoszenia, to proponuję się spotkać z taką osobą i porozmawiać... może jej to wyperswadujesz, a juz na pewno przekazać tą sprawę do BS
_________________ ANIMAL IS YOUR BIGGEST FRIEND DON'T LET HIM SUFFER
Mam juz dość ludzkiej głupty!!!!!!!1
Co za naród?????!!!!!!!!!
Chyba przerzucę zainteresowania na hodowlę tulipanów w ogódku. Może ten temat będze mniej stresujący????
Swoją drogą też kiedyś widziałem ''stróżójącego'' mamuta(na łańcuchu )
_________________ Walking side by side with death
The devil mocks their every step
The snow drives back the foot that's slow
The dogs of doom are howling more
They carry news that must get through
To build a dream for me and you
Znak zodiaku: byk Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Kwi 2006 Posty: 433 Skąd: k/Warszawy
Wysłany: 2006-04-14, 19:29
"jeśli spotykasz takie ogłoszenia, to proponuję się spotkać z taką osobą i porozmawiać... może jej to wyperswadujesz, a juz na pewno przekazać tą sprawę do BS [/quote]"
Swoją drogą też kiedyś widziałem ''stróżójącego'' mamuta(na łańcuchu )
No niestety malamut swoją posturą tylku, wzbudza tak duży respekt, że szczekać już nie musi... a dużo osb widząc malamuta z miejsca przypisuje mu charakter owczarka... i później niestety możemy spotkać am na łańcuchu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum